Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2015 14:18 - СБОГОМ, ВЕРОНИКА....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2332 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


                image

                     
            
СБОГОМ  ВЕРОНИКА!

        В разцвета на младостта си,  когато животът бе пред теб, ти си отиде от нас след ужасяваща жестокост - пет удара с острието на тесла в тила и още четири в лицето, нанесени ти от бъргарски гражданин. Вината за това злодейство носим всички.

     Ако можеш, прости ни…

 

    Ето и СV-то на циганина-убиец:

    Още непълнолетен, на 16 години,  той убива старица магазинерка в с. Копривец, 79 годишната баба Гроздана. Откраднатото от нея – работни дрехи и галоши – се опитва да продаде в гр. Бяла и така е заловен. Преди това обаче той е извършил вече четири убийства. Първото е при опитът за грабеж на старица също в с. Копривец, която искал да ограби, защото жената е получила пенсията си, което той е видял от барчето срещу дома й. Извергът, който е бил с братовчеда си я удря, души и заплашва с нож за да каже къде държи парите си. В момент, когато той и братовчедът му тършуват в къщата за да открият парите от пенсията й, тя успяла да се заключи в килера и да телефонира на познат следовател от полицията, който я е спасил. От стреса обаче – душене, удари и заплашване с нож, бабата остава на легло и умира. Полицейските шефове от Бяла прикриват престъплението, макар то да е разкрито от техен следовател, защото не им се занимава с такива работи.

    Хладнокръвният непълнолетен убиец е единственият запозозрян и за убийството и на барман в заведение в гората преди село Белене, който нападнал на работното му място с цел грабеж. Барманът, на 25 години, се е опитал да го сплаши с пушка, но от изстрела при борбата загива той самият. Още едно двойно убийство на непълнолетния циганин предшества убийството на баба Гроздана. В село Хотанци чрез удари с тъпото на тесла с цел грабеж са убити двама възрастни хора, семейство.

    Всички тези престъпления трябва да се докажат пред съда от обвинителите, за убийството само на Баба Гроздана са събрани необорими доказателства. Тя е удряна с тъпото на теслата по главата. Когато е открита е била в стращни мъки, паднала пред вратата и преди да почине е насочила следователите по следите на престъпника. И циганинът отива в затвора за 10 години. Той е непълнолетен и не знае какво прави, а това намалява присъдата му - макар и убиец, той  има права. Излизайки от затвора убиецът рецидивист веднага възобновява престъпната си дейност и за малко не убива една ученичка туркиня в Русе, която го моли да не я убива, а просто да вземе телефона и парите й, защото ако я убие, родителите й са турци и ще го намерят и убият и него. Прибира чантата й извергът и изчезва.

    Този престъпник има тактика, която ползва още като непълнолетен. Той пътува непрекъснато, набелязва цел, върши престъплението и веднага изчезва от мястото, пътувайки към следващата си жертва.  Така се оказва в Търново, където с променена вече тактика – не с тъпото на теслата, а с острието – посича смъртоносно главата на студентката Вероника, която се прибира сама по тъмно след работа и носи чанта. Целта е кражба на чантата й, в която може би има телефон, пари, дебитна карта, а пинкодът на картата може и да е написан някъде.  Циганинът убива момичето – по такъв ужасен начин! – за да е сигурен, че тя няма да го разпознае, ако се стигне до залавянето му и я изхвърля в реката. Напомням аналогичен по жестокост случай, когато циганин отвлече жена от автобусна спирка до плевенските села, изнасили я, уби я и избоде очите й с нож, за да не остане образът му в ретината на очите й, по който той да бъде уличен. Въпреки това обаче той бе заловен. Заловен бе и убиецът на Вероника, но съвсем случайно, в Горна Оряховица в опит да изтегли от банкомат пари от дебитната й карта. Ако банковите служители не бяха подали веднага сигнал до полицията, убийството на Вероника щеше да си остане неразкрито както това на възрастната жена, която той и братовчеда му душиха и заплашваха с нож с цел грабеж, както на бармана, който той е застрелял при опит за грабеж, както на възрастното семейство, което той е убил с тъпото на теслата с цел грабеж. Все по време на непрестанните си пътувания из България. Изрод!!!

   Вероятно престъпленията му не са само тези, но останалите неразкрити никога няма да станат известни. Престъпникът може да се окачествява като престъпник само след влязла в сила присъда, иначе ще те осъди за обида и ще трябва да се обещети с пари. За да получи обаче присъда са необходими необорими пред съда доказателства -  намерени оръжия на престъплението, доказване, че те са на престъпника и други подобни, което не е лека задача. Циганинът убиец много добре знае това и умело зададе контравъпрос на журналистите – приличам ли ви на убец. Бавното постановяване на наказанието, обжалването, връщането за доразглеждане на предишна инстанция и други подобно съдебно-проститутски шиканерии водят до оставяне на престъпниците на свобода, до висящи дела, неограничени по брой. Основен фактор за тази предстъпност са и гнилите ябълки сред магистратите, адвокатите-фигури и ромлидерите, които плащат за сделката по тази престъпна съдебна схема. Всичко това дава възможност на престъпниците да остават на свобода и да продължават да извършват нови престъпления. Или пък да се укрият. Дали има някой, който да не знае за циганските бургуджии в един квартал на Горна Оряховица, в гр. Левски и в гр. Ветово. Эст такой человек, Сотир Цацаров.

 

    Помествам коментар на проф. Иван Тодоров за корените на тази циганска престъпност, която се разпространи из цялата страна, като завладя големи части от нея и хората се съобразяват с този фактор. Как се съобразяват, отговорът е еднозначен: изоставени от държавата, те напускат родните си места и се местят в големите градове, където се падяват, че полицията работи. Това е едно от причините за миграцията в страната. Който е разговарял с хора от Видинско, Врачанско и не само от тези региони познава дълбочината на проблема. Посочвам една от тях  – триъгълникът с единия ъгъл при Видин, като единият катет е р. Дунав, вторият катет е поречието на р. Янтра, а хипотенузата е билото на Балкана. Това там вече не е България. Започвайки от Видинско, престъпността обхвана областите Монтана, Враца, Плевен. Като турист-инок съм предупреждаван многократно да внимавам много след Враца над квартал Медковец, а също и по пътя от квартал Бистрец към Врачанския Балкан, по пътя от с. Лютаджик към х. Пършевница, когато съм и над Чупрене в посока на хижа Горски рай или в посока на с. Стакевци през рида, защото там вилнеят цигани престъпници. На всички е ясно защо се развихри тази престъпност – нуждата от електорат на ДПС, което е параван на задкулисието, наричано в зората на демокрацията мафия.  Когато държавата се управлява от примати, те наред с оралните изяви на платените си политпроститутите ползват и контингента на престъпността за постигане на нечистите си цели - преструктуриране на политическото пространство с цел грабеж на държавно имущество, на банки или вземане на власт със същата цел.  Давам пример със СССР през 1954 г. когато генерален секретар на партията искаше да стане шефа на НКВД Лаврентий Берия. За да покаже, че без него – най-първият полицай - не може, той освобождава всички криминални престъпници от затворите, но не и политическите и през лятото на същата тази година престъпници достигат дори далечните краища на Сибир, където престъпността до тогава е била непозната. Нищо ново с толерираната сега циганска битова престъпност и у нас, за мен тя пригоден към нашето време вариант на сценария „Лаврентий Берия”. Ако циганинът е извършил грабеж на стойност под 1000 лв. от полицията прекратяват производството срещу него. За да не бъде спирана циганската битова престъпност, както и организираната, а да се допуска  престъпността да стане поминък за определени хора или за цял етнос, това означава, че това устройва една или няколко политически сили. Сталинизмът е още жив у доста хора, видно от статиите /б. м. бълнуване по време на хладна треска/ на „ярки” социалномрежови бетонни глави с научни титли. Но сега сме във времето на демокрацията - на комунистически професор с бетониран мозък не можеш да му забраниш да прави орални звуци или пък писмовна изява, а камо ли да споменеш негова майка. Ще те раздели на молекули.

 

      Ето и част от статия на професора:

 

      „Когато държавата дава детски и социални помощи на хора, които раждат деца, за да се издържат от това, без да ги е грижа за въпросните деца, не може да се очаква, че тези деца ще станат пълноценни членове на обществото. Ето едно дете, оставено на самотек, карано да проси, необразовано, бито и подритвано, десоциализирано. То въбще не приема ценностите на обществото. То не е в състояние да си представи и да съприживее какво се случва като нараниш или убиеш човешко същество. Не може да си представи страданията на майката, защото неговата майка не й е дремело за самото него.”

 

   В подкрепа на тезата на професора напомням за случая от 24. 02. т. г. с обезобразената от ритници в лицето млада майка във Враца пред дома й, носеща вафла след работа на детенцето си. За да откраднат чантата й, в които тя имала само 4 лв. циганите са обезобразили младата майка за цял живот. Намерена в безпомощно състояние пред дома си, тя едвам е възвърната към живот от екип на „Бърза помощ”. Какво за циганина значи някаква си майка. А ако има ману /пари/ в чантата си? Ще ги обърнат на бири и кебапи. Моя позната изживя този кошмар при последната спирка на трамвай №10, но опази чантата си, лягайки върху нея, като отнесе страхотни удари. От ударите се възстанови, но месеци след това бе с увредена психика от нанесената й обида. Боят като мине се забравя, но обидата – не!

 

   Понеже живеем във времето на пазара, ще направя някои сметки:

   Убитите от циганина са общо шестима. Нека четири от тях – двете баби от Копривец и семейството от Хотанци – да приема, че вече са изминали жизнения си път, нека това не звучи цинично, подчертавам че вече не са в размножителна възраст. Убитият барман обаче е на 25 години, започва бизнес, ще има семейство, деца. И вместо това – смърт на един човек, който принадлежи към бъдещето на България. Заради циганина той няма да работи за нея, няма да има семейство, деца. Другият случай е с Вероника, който е още по-тежък, защото Бог е възложил на жената по-важни задачи докато изминава земния си път отколкото на мъжа. Така е и в природата - забранен е ловът на женски тюлени, на женски мечки и др. защото те ще продължат живота. Давам пример: Ако на един леден полуостров живеят 10 мъжки и 10 женски тюлена и ловците избият 7 от мъжките тюлени, ще се родят пак 10 тюленчета. Ако избият обаче 7 от женските ще е доста по-различно. Убийството на младата жена оставя празно място във Вселената, предвидено за поколението й, което което трябва да продължи живота и  да запази равновесието й. Престъплението дпрямо тази млада жена не е само в човешки план, то има космическо измерение.

      Това е едната страна на престъплението на циганина, но за РБ то има и друга страна. Той има пет деца, които живеят в социални домове. Жена му получава социални помощи като безработна, социално слаба, необразована, вдовишка помощ, защото мъжът й е в затвора. Възможините претенциии на възрастните цигани за помощи са по около 15 параграфи и алинеи, а за техните деца – точно 25. Поради това има цигански деца с детски по 150 лв. на месец, част от децата са пенсионирани от здравни мафии по болест или като инвалиди по начин, разрешаващ им да получават социални пенсии докато са живи и още една пенсия за някой, който ще им се води придружител. Голяма част от бума на инвалидните пенсии са за този етнос - накриво зарастнали кости на крайници, вероятно счупени съзнателно, епилепсии, също причинени съзнателно с високи дози лекарства, а защо е така и дали има такива измамници трябва да започне проверка на всеки отделен случай и лекарите от тази мафия да бъдат окошарени.

    А ето и равносметката:

    Убити 6 български гражданина от циганина, българи издържат с данъците си 5-те цигански деца на убиеца и жена му, но и него в затвора. Колко струва всичко това само в пари откакто циганънът е започнал да убива, може да се изчисли. Но освен тези сметки има и още нещо – така се извършва подмяна на българския етнос с цигански – убити 6 българи от циганин, на тяхно място идват пет подрастващи цигана, вероятно някои ще последват примера на баща си. Давам за пример вожда и учителя на народите, Татко Сталин, починал преди 62 години, изпратил на смърт 32000000 руснаци по лагери, но още продължават да се раждат идиоти с увредено мислене като на този Татко. И да го химнословят в нсоциалните мрежи. Накъде, Българио?

    Аз имам точни данни за парите директно от бюджета за социалните помощи на циганите по времето на царо. Те тогава бяха 700000000 лв. След него тази цифра стана държавна тайна, както бюджетът по времето на соца, но като имам предвид, че на власт бе и ДПС, предполагам, че тази сума сега е поне два пъти по-голяма. Но вече ми умряха връзките в правителството и парламента. Посочвам, че Делян Пеевски бе поискан да бъде избран за народен представител на кв. Столипиново, на квартала от Пазарджик с бурките, на квартала от Димитровград, известен като ДЦЗ-то, негови огромни пана видях във Велинград пред квартал Асфалтова база. Трябва да има някаква връзка между този жест и парите от бюджета за социални помощи на многодетните, но също безработни и неграмотни негови избиратели. Както трябва да има някаква връзка между катурването на КТБ и пак този същият, синоним на „Кой?” И други точни данни имам, те са от 2013 г. Тогава циганите в България са били 1500000 души, от които 300000 пълнолетни - електорат, останалите – под 18 години. В София пак по това време са живеели 300000 цигани.   За да допълня тази картина ще поясня нещо:

   Циганите непрекъснато пътуват, защото не работят, живеят от социални помощи. Парите им се зареждат в банкомати, могат да ги теглят из цялата страна. Поради това те могат да се заселват навсякъде, където има от какво да си докарват странични доходи, защото за тях не трябват работни места. Посочвам за пример събарянето на изоставения медодобивен завод в Елисейна от цигани, за да продават от него метали за скрап. Това привлече в района хиляди цигани предимно от Видинско. Такава е и причината за отсядането им по разни села, където има напуснати къщи. Те се самозаселват в някоя къща, разкостват другите за метали и за горене, посичат овощните градини и гората около селото и отиват другаде. Пътуването продължава до някой град, около който те си правят гето и накрая финишират в София, Пловдив, Варна, Бургас и други градове, където трайно отсядат в гета около тях. Давам пример с един друг, по-малък град, Велинград, притиснат с гета от две страни – от към курорта Чепино, горе над извора Клептуза и от към мястото на бившата Асфалтова база.  Там те отново не работят – сметките в банкомата им се зареждат редовно по линията на помощите – не плащат данъци, вода и др. но пък изсичат горите около гетата, крадат и замърсяват, развозват чрез градския транспорт боклуци за извличане на суровини от тях и после изхвърлят останките около гетата си или в реката, ако има такава. Интеграция? Какво е това интеграция, биха попитали ромлидерите им, които подържат сношенията с ДПС. Защото разбират, че интеграция означава отговорност, да работят, да плащат данъци. А така? Така е по-лесно. Най-сигурни са детските, затова те имат средно по 8 деца, но по телевизията показват и майки с по 20 деца, на които те не знаят имената. А покрай децата падат и други помощи – за многодетни, за бедност, енергийни, пътуване безплатно с градския транспорт и много други. Щом такива са законите в държавата, така ще е. Само че нещата се усложняват, защото се появи нова престъпност, за която човешкият живот вече няма никаква стойност.  Професорът е обяснил защо така става. Защото израстналите при такива условия деца са потенциални престърници и тепърва обществото ни ще усети това на гърба си директно, но и индиректно от нуждата от все повече пари от бюджета за помощи. А тези пари не са само от бюджета, а и от министерства, общини и др. Равновесието между неработещите, които непрекъснато растат и тези, които работят и ги издържат ще се наруши и после ще се строши. Липсата на държава, на институции, на първо място правосъдие и на второ полиция доведе до бум на престъпността, до бягство на хората от малките населени места в големите градове и оставяне на страната на произвола на престъпниците. Може би след не много години да се пътува от София да Пловдив ще е необходима и охрана, ако това „развитие” продължи.

 

     Какво е бъдещето ни с тази престъпност, на първо място битовата, както наричаме циганска престъпност. Езикът е като жив организъм, развива се, вклйчително и политическия. Някога казвахме мафия, сега задкулисия. Някога казвахме циганска престъпност, после ромска, а сега – битова. Оръдията на действието вече никой не споменава.

     Спасявайкисе от престъпността, срещу която държавата нищо не прави, хората мигрират по големите градове, където доста скромно, но все пак законът се спазва. И какво ще правят хората в тези градове, като си изоставят имотите по провинцията, като напуснат земите си, бизнеса си? Нищо няма да правят, защото ще бъдат в нещо като затвор, ще разчитат на случайни доходи, ще се подадат на пороци, напр. ще пропушат трева, ще се изродят и ще заприличат на евреите в САЩ или на англичаните - като деца, родени от брат и сестра. Ще бъдат в нещо като затвор, а на свобода ще бъдат престъпниците. Тази картина я виждаме и сега - хората зад зарешетени прозорци и балкони, нещо като личен затвор, а престъпниците на свобода. Напускането на малките населени места, където хората имат бизнес, поминък и установяването на българите само в няколко големи градове със сигурност ще е краят и на българския етнос и на България. Решението е само едно:

 

    Въвеждане на смъртното наказание отново,

    Уволняване и лишаване от права да работят като юристи на всички съдии, които са били началници на отдели или съдилища, съд за всички, които са били във ВСС,

    Понижаване на ниво полицаи всички полицаи на ръководни постове в момента и отнемане на званията им.

 

    Помествам пет извадки от речта на депутата Валери Симеонов по тези проблеми:   


"Остава въпросът какви са причините част от циганския етнос да се превърне в рушител на държавността и законите, защото хората, които по времето на социализма преди 25 години работеха, пращаха децата си на училище, даваха своя принос в създаването на обществени блага, а сега са се превърнали в нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, изискващи право на заплати, без да работят, искащи пенсии по болест, без да са болни, детски за деца, които играят с прасетата на улицата, и майчински помощи за жени с инстинкти на улични кучки."

"Кой създаде впечатлението на нашите мургави сънародници, че всичко им е позволено, че всичко им е разрешено, че всички са им длъжни, че трябва да се лекуват безплатно. Отговорът на тези въпроси би обяснил първопричините и би посочил начина на решение на този тежък проблем. И този отговор има своята политическа проекция, или както биха се изразили екзактно представителите на ДПС."

"ДПС е узурпирало правото да представлява циганския етнос, обещавайки му политическо представителство и малцинствени привилегии без каквито и да било задължения, изпълнявайки пъклената си цел за противопоставяне на българското общество."

"Пред малограмотното население на "Столипиново" през 2005 г. лидерът на партията Ахмен Доган обеща, че няма да плащат ток, ако гласуват за ДПС. През 2009 г., успоредно с обещанието за неплащане на ток и вода, пропагандаторите на ДПС въведоха нов метод - директно купуване."

"Истината е, че българското общество и държава са изправени през сериозен проблем, който трябва да бъде преодолян решително с прилагането на цялата сила на закона. Законът, за който великият Левски казваше, че е еднакъв за всички независимо от етноса им."

 

   Речта на депутата можеше да бъде и по остра. Нека си припомним удушаването на младата майка на две деца в с. Градинарово от непълнолетни убийци с цел грабеж, като след удушаването й лицето й е било потопено в селската вада, за да са сигурни малолетните убийци в смъртта й. А убийството на професора в ресторант в кв. Захарна фабрика от невръстен циганин чрез удар с метална тръба по главата, убийството с ритници по главата в Правец, за гдето мъж е направил забележка на непълнолетни цигани да не вдигат невъобразим шум.

   Завършвам този тежък постинг с едно стихотворение от Дела Раи, неръкотнорен паметник на убитата от непълнолетни цигани с цел грабеж майка на две деца от с. Михайлово и няколко трагични снимки.      
    Последната е виждането ми за бъдещето на България
ако не се предприеме нещо срещу това затриване на българите и България веднага, за което задкулисието написа със закони и Конституция партитурата на музиката, изпълнявана точно по нотите им вече доста години от различните диригенти.

 

 

             От сенките

                                         

От сенките прокрадна се в тъмата
човешки-безнаказана злина,
притули съвестта, приспа луната,
нападна беззащитната жена,
която в своя сън спойна беше,
че на света е дала доброта.
Но злото в този нощен час не спеше.
Животът беше пукната пара.
Очи отвори – взря се в своя свършек,
по вълчи я раниха две очи,
по цигански миришеше на мърша,
по дяволски убиха я души
по-черни от нощта на тази мъка,
по мерзки-уродливи от смъртта,
по-долни в безнаказания пъкъл,
непреродени в дух от светлина.
И в този миг небето се разкъса.
Гръмовно заваля и просветля.
Жената тръгна боса и послушна
поведена от ангелска ръка,
към онзи свят отвъден и спокоен,
където всеки сън е цял живот.
Разсъмваше се вън и ден нехаен
орисваше с житейския хомот.

                                                   Дела Раи

image

Тленните останки на Вероника след ограбването й от циганина

image

         "Приличам ли ви на убец?"

image

Убитият с ритници в главата Стоян Николов от Правец...

image


     Убийците на Стоян Николов в съда

image

                             Оброчен кръст от село Брезе

image

Откраднатият гробен кръст от гроба на бай Цветан от 
гробището на с. Гинци, който днес е пред параклиса до НДК.
По вина на съда и с мълчанието на Светия синод, на правителството на Иван Костов, на Ангел Ахрянов от Община София и на кмета на село Гинци този кръст не е върнат на гроба на човека, чиито роднини са поръчали кръста да се изработи и в
последствие той става символ на семейния им гроб.


 





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bulgarinut57 - !!!
20.04.2015 14:35
Винаги има решение.
Но не винаги има решителни хора.
цитирай
2. sande - Какво казва героят на Георги Божинов Калуньо за кражбите в Родопа?
21.04.2015 16:28
Който открадне от комшията гердан - нощем ще го носи!

А ние бихме казали за онези, откраднали кръста от Гинци:

Крадците му ще носят тежкият каменен кръст нощем докато са живи!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12182060
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031