Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2012 14:24 - Психология на съблазнавянето
Автор: maania Категория: Тя и той   
Прочетен: 3381 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 08.09.2012 14:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 
Съблазняването може да има много форми – от хищническата манипулация до взаимното удовлетворение и удоволствие, което кара и двете страни да изпитват приповдигнато чувство, сякаш са направили „правилното нещо” в живота си.

Можете да разбер

ете, че сте съблазнявани от „хищник” или (както го наричам аз) от „празен” човек, когато „съблазняването” очевидно има един единствен очакван изход или цел – самовъзвеличаване или удовлетворяване само на собствените потребности.

image

„Празните” хора са тези, които нямат щастлив живот и винаги са на „лов” за плячка – някой, който да могат да манипулират и от когото да се възползват. Нуждата да използваш друг човек или за удовлетворяване на собствените потребности, или за да получиш усещането, че си много важен, у „хищниците” идва от желанието да запълнят празнотата във вътрешния и външния си живот. Основното предположение, което стои зад мислите и поведението им, е, че ако получат това, което искат, ще станат щастливи.

За да запълнят празнотата си, те винаги играят игрички и се опитват да измислят начини, по които да надделеят, да се възползват от позицията си, да влияят на другите, да се сдобият с власт. За тях изкуството на съблазняването е просто „примамка” да привлекат противоположния пол - начин временно да запълнят емоционалната и психологическата си празнота.

 

Тези хора ходят по белия свят като непрекъснато се сравняват с другите и се опитват да си създадат добро чувство чрез броя на мъжете или жените, които се са се заинтересували от тях – това им дава самочувствие.

Мъжът или жената, които съблазняват от чувство на празнота, често са се чувствали незаслужено контролирани, отхвърлени, манипулирани и експлоатирани от определени жени или мъже в живота си (особено онези, които винаги са искали да впечатлят) и затова отреагират гнева си чрез секса и флирта.

Отхвърленият, контролираният, манипулираният и експлоатираният търси утвърждение за себе си като желае противоположният пол непрекъснато да демонстрира сексуално желание към него. Идеята на „празните” хора е психологически да съсипят „набелязания обект” и да го докарат до онова ниво на празнота, болка и унижение, което те сами са преживели и почувствали. На тях не им пука за другия, стига да получават това, което искат и стига да се забавляват.

Хората, които съблазняват от чувство за празнота често нараняват другите и без да искат нараняват и себе си, когато животът, вселената, психичният им процес (наречете го както искате, става дума за едно и също нещо) ги изправи лице в лице с последствията на тяхното собствено поведение.

След първоначалното бурно привличане, другият човек може да открие, че е бил съблазнен от един фалшив образ, чрез измама и манипулация. Затова се чувства излъган и предаден. Гневни мъже или жени могат да нападат „съблазнителят” или „съблазнителката” и те ще направят всичко, за да го/я съсипят.

С времето, колкото повече пропаднали опити имат в прелъстяването на противоположния пол „празните” хора стават все по-малко желани, защото тяхната комуникация с другите е подплатена с неприятна неадекватност. Техните опити за съблазняване в дългосрочен план успяват единствено да ги накарат да изглеждат като слабохарактерни просяци на внимание


Виж още на www.facebook.com/syvetnik





Гласувай:
3



1. bubulino - Директно, точно, но и често срещано.
13.09.2012 01:10
Липсата на любов в детството води до тези отклонения, лутания и "садистична" душевност. Всичко се крие в детството - казва чичко Фройд :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: maania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 186091
Постинги: 70
Коментари: 112
Гласове: 120
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол