Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2023 09:00 - ТРЕНИНГ ЗА ФОРМИРАНЕ НА СЪПРУЖЕСКИ ОТНОШЕНИЯ Формиране на Аз-образ Упражнение „Колаж за себе си“
Автор: kunchev Категория: Други   
Прочетен: 122 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.10.2023 10:57


 

ТРЕНИНГ ЗА ФОРМИРАНЕ НА СЪПРУЖЕСКИ ОТНОШЕНИЯ

Формиране на Аз-образ

Упражнение „Колаж за себе си“

 

 (Материали: голям лист от флипчарт за всеки участник; за всеки - флумастери, ножици, тиксо, бои, лепило, голямо количество печатни материали (рекламни брошури, диплянки, илюстровани списания и вестници).

Уводна част. Не на всеки се дава възможност да представи своите недостатъци и предимства, за да ги видят всички. Трудностите тук възникват изключително от индивидуален характер. Да разбереш себе си, да се саморазкриеш и да вярваш в другите означава да вярваш в себе си и във възможността да се промениш към по-добро – това е основната задача на упражнението.

Основна част. Първо всеки участник сгъва листа, който е получил, вертикално наполовина и прави разрез в средата (такъв, че човек да може да прокара главата си през получения отвор). Поставяйки такъв лист на главата си (провирайки я през отвора), се оформя своеобразна жива рекламна стойка, която има лицева и задна страна.

На лицевата страна на листа всеки участник прави колаж, разказващ за особеностите на рекламното лице. Тук трябва да подчертаете своите заслуги, но в същото време да не забрави за онези качества, които не са много приятни. Обратната (на гърба) страна на листа трябва да отразява стремежи, мечти, желания да се постигне нещо. Самият колаж е създаден от текстове, рисунки, снимки, които се изрязват от печатните материали, като се добавят, ако е необходимо, рисунки, символи, знаци и надписи, направени на ръка.

Когато работата приключи, всички поставят получените колажи и се разхождат из стаята. В същото време участниците разглеждат ватмана на другия, общуват и задават въпроси. Може да има лека фонова музика.

Обобщаване. Не мислите ли, че по време на задачата успяхте да разберете по-добре що за човек сте? Успяхте ли да се изобразите достатъчно и ясно на рекламното пано? Какво беше по-лесно - да демонстрирате силните или слабите си страни? Намерили ли сте някой подобен на вас сред партньорите си? Кой е много различен от вас? Чий колаж си спомняте най-много и защо? Има ли някой, който не е посочил нито едно негово негативно качество?

 

Източник: Шапарь. Тренинг формирования супружеских отношений. Тренинг ведущих видов деятельности личности.
image




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kunchev
Категория: Други
Прочетен: 3880948
Постинги: 2194
Коментари: 116
Гласове: 1330
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930